vrijdag 12 augustus 2016

Lezen - Karin Slaughter - Triptiek

Tijdens de vakantie eindelijk begonnen met het lezen van een boek. Met de twee kindjes en de verbouwingswerken, ... is er niet veel van lezen gekomen de laatste maanden.

In de Aldi kon je vorige maand enkele leesboeken kopen en eentje sprak me wel aan:

Triptiek (Will Trent, #1)

Wanneer rechercheur Michael Ormewood voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes gaat, wordt hij geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. Het blijkt te gaan om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Ormewood stort zich op de zaak en moet samenwerken met speciaal agent Will Trent, die hij bij voorbaat niet mag. Vierentwintig uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij wanneer in zijn eigen achtertuin een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroes dood is verstrengeld met een gruwelijk geheim uit het verleden dat niet met rust gelaten wil worden. 


Na een iets rommelig begin, komen de verschillende verhalen en verhaallijnen prachtig samen. Wat een spannende thriller en wat een gruwelijkheid. De hoofdpersonages worden mooi uitgeschreven en je begrijpt al snel waarom bepaalde keuzes gemaakt worden.
Wel raar dat je in het midden van het boek reeds de plot kent, maar zelfs dan wil je blijven lezen.

Mooi en het smaakt naar meer Karin Slaughter.