woensdag 18 maart 2015

Chaos in het hoofd

"Wat is er toch de laatste tijd?..."

Die vraag kreeg ik dit weekend naar mijn hoofd geslingerd.

Ik moet bekennen dat ik de laatste paar maanden niet altijd even lief ben geweest. Ik snauw het ventje al eens meer af en kan soms een beetje temperamentvol uithalen.
En dan nog bozer worden omdat het ventje daar niet echt op reageert.
(Ik kan het soms echt nodig hebben om echt in discussie te gaan, maar het ventje doet dat liever niet)

 Nu ligt het niet aan het ventje (toch niet allemaal :) ), maar ligt het probleem voornamelijk bij mij.

We zijn momenteel bezig met de afwerking van ons huis, maar dat zorgt er dus voor dat we wonen in een huis dat maar half af is. En dat met een kleintje van 17 maanden.
Op het werk probeer ik het werk van een fulltime (en zelfs iets meer) te doen op 4 dagen. Doordat ik een financiƫle functie heb, moet ik regelmatig die vaste vrije dag toch gaan werken.

Dus het huis is een chaos (geen vaste plek voor gelijk wat), op mijn werk loop ik achter op de feiten (meer het blussen van brandjes, dan effectief oplossing implementeren) en thuis probeer ik zoveel mogelijk tijd te steken in ons kleintje.


Maar hoe kunnen we weer gelukkig zijn, zonder alle chaos rondom ons heen?

Hiervoor ben ik echt eens beginnen rond mij kijken en beseft dat ik gewoon zot aan het worden ben door alle chaos rond mij.
Zodra onze vloer beneden ligt, wil ik alle kasten gaan uitmesten en proberen om zoveel mogelijk te organiseren, zodat de chaos rondom mij mij niet meer zal tegenhouden.

Dus ventje: Ik zie je nog steeds supergraag hoor