dinsdag 27 mei 2014

Bretoense appeltaart - recept / Apple pie French - recipe

Hierbij het recept van de lekker Bretoense appeltaart.
Ik denk dat het een recept van Piet is oorspornkelijk, maar dit is hoe ik het doe:

- rol kruimel- of bladerdeeg (lukt met alle soorten deeg)
- 4 grote appels (jonagold is lekker)
- 175g suiker
- 100g boter
- vanillesuiker
- 3 eieren
- 35g maizena

De appels schillen en in kleine blokjes snijden.
Deze mogen dan in de taartvorm waar je eerst het deeg hebt ingelegd (beboter de taartvorm of gebruik een springvorm om later gemakkelijk de taart te kunnen ontvormen)

Smelt de boter en meng deze dan samen met de suiker, vanillesuiker, de eieren en de maizena tot een gladde massa.

Giet dit mengsel over de appelblokjes en bak gedurende 45 min in een voorverwarmde oven van 180°

Super gemakkelijk en enorm lekker

 

Recipe as I make it:
- puff pastry (ready bought)
- 4 big apples
- 175g sugar
- 100g butter
- 3 eggs
- 35g cornstarch
- 1 sachet vanilla sugar

The puff pastry can be laid into a cake tin (butter the tin before). Cut the apples into little dices and lay them into the cake tin.
Melt the butter and mix with the sugar, vanilla sugar, eggs and the cornstarch.
Pour this mixture in the puff pastry on top of the apllescubes.

Bake for 45 minutes in a preheated oven (180° Celsius)