donderdag 16 februari 2012

pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Wat eten we deze avond?
Jammer genoeg is dit een veelvuldig voorkomende vraag. Tegen het einde van de week weet ik nooit wat ik moet maken en heb ik zelden nog iets in huis.
Deze avond na het werk dan maar in de Smatch gestopt en wat gehakt meegenomen (nog steeds geen idee hebben wat ik er mee zou doen). Was al hamburgers, fricandon,... aan het denken.

Thuis dan opeens een ideetje gehad: Waarom geen pasta met gehaktballetjes.
De simpelste en snelste versie ooit.

Balletjes gehakt rollen en bakken in wat olijfolie. Als ze mooi bruin zijn tomatenpulp erbij gooien en flink wat Italiaanse kruiden. De gekookte pasta samen met wat pastavocht erbijdoen. Nog eens goed laten doorsudderen.
En smakelijk.



Deze keer heb ik ze nog in ovenschaaltjes gedaan en met kaas erboven gegratineerd.

Super lekker en o zo simpel.